ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τρίχες...!!!

Πρόκειται σίγουρα για ένα ευτελές «εξάρτημα» του ανθρωπίνου σώματος το τριχωτό.
Σε πλήθος περιπτώσεων μιλάμε απαξιωτικά, και χαρακτηρίζουμε τρίχες ανόσιες και ασήμαντες καταστάσεις ή απόψεις.
Μήπως όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα;
Μήπως αυτό δεν είναι ή πλήρης αλήθεια;
Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποδώσουμε κάποια αξία σε αυτό το φαινομενικά παραμελημένο στοιχείο του σώματός μας.
Κυρίως καλύπτεται με τρίχες το κεφάλι μας, και μάλλον δεν έχουν μόνο προστατευτικό ρόλο. Ένα άλλο σημείο που καλύπτεται από τρίχες είναι ή ηβική χώρα, και εδώ μπορούμε να πούμε βασιζόμενοι στην λογική ότι δεν υπάρχει ανάγκη προστασίας. Εκτός από αυτά τα σημεία τριχοφυΐα αναπτύσσεται στις μασχάλες και σε όλο το σώμα γενικά αλλά σε μικρότερο βαθμό και με μικρότερη ανάπτυξη.
Γνωρίζουμε από την ανθρωπολογία ότι η τρίχα αν και ασήμαντη, έχει ένα σύστημα για να αναπτύσσεται και μια δομή.
Στόχος μου δεν είναι να αναλύσω ή να εξειδικεύσω, αλλά να καταθέσω κάποιες αμφισβητήσεις μου για το όλο θέμα. Να σημειώσω ότι το DNA εμπεριέχεται και στην ταπεινή τρίχα.
Τα μαλλιά είναι και το μέσον που προσδίδει ομορφιά, εκτός από την προστασία και τυγχάνει της απαιτούμενης περιποιήσεως, δυσανάλογης μάλιστα με την υπόληψη που τους αποδίδουμε. Η ανάπτυξη της τριχοφυΐας ξεκινά από την κύηση σαν «χνούδι» και εξελίσσεται ανάλογα με την ηλικία του ανθρώπου.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί το γεγονός ότι όταν έχουμε φθάσει σε ηλικία που έχει ολοκληρωθεί η αναπαραγωγική μας ικανότητα, έχει ολοκληρωθεί και η πλήρης ανάπτυξη της τριχοφυΐας.
Επιπλέον συμμετέχει το τριχωτό μας και στην έκφραση των συναισθημάτων μας, ανατριχιάζουμε όταν φοβόμαστε κατά κύριο λόγο, όταν είμαστε σε συναισθηματική υπερδιέγερση αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.
Το κλειδί των απαντήσεων βρίσκεται στα ερωτήματα που δημιουργούνται.
Πλούσια τριχοφυτία υπάρχει και καλύπτει σημαντικά όργανα ή περιοχές του ανθρωπίνου σώματος, που έχουν να κάνουν με την ύπαρξη μας την συμπεριφορά μας αλλά και την διαιώνιση μας.
Το κέντρο ελέγχου του ανθρωπίνου σώματος υλικού, πνευματικού, και ψυχικού βρίσκεται στο κεφάλι που έχει πλούσια κάλυψη μαλλιών. Μέσα σε αυτό περιέχεται ο εγκέφαλος που είναι ένας τέλειος πομποδέκτης με πολλές και στην πλειοψηφία τους άγνωστες δυνατότητες.
Ένας πομποδέκτης όμως με βάση την συμβατική φυσική χρειάζεται μια πηγή ενέργειας, αλλά και μια κεραία. Μήπως τα μαλλιά έχουν κάποιο από αυτούς του ρόλους ή και τους δύο.
Το κεχριμπάρι, αλλά και ένα απλό πλαστικό, θυμόμαστε όλοι από το δημοτικό όταν το τρίψομε για λίγο σε μάλλινο ύφασμα αποκτά ιδιότητες λόγω του στατικού ηλεκτρισμού που δημιουργείται.
Όταν φοβόμαστε μας «σηκώνεται ή τρίχα», μήπως στέλνουμε με αυτό τον τρόπο αρνητική ενέργεια στο αντικείμενο του φόβου μας με σκοπού να το πολεμήσουμε.
Στις παραδόσεις των περισσότερων θρησκειών, οι ιδρυτές αλλά και εκπρόσωποί τους μέχρι και σήμερα έχουν πλούσια κόμη. Οι πλειοψηφία ακόμη των καλλιτεχνών, σε όλες τις μορφές της τέχνης αρέσκεται να διατηρεί πλούσια κόμη, καθώς και οι άνθρωποι που επέλεξαν να ζουν μοναχικά, ή κοντά στην φύση. Το σίγουρο είναι ότι αυτές οι ομάδες έχουν να δώσουν κάτι διαφορετικό ανώτερο και πνευματικό στην κοινωνία.
Είναι ή πλούσια κόμη μόνο ένα φυσικό στολίδι;
Η μήπως είναι και ή κεραία που συλλαμβάνει και μεταφέρει στο εγκέφαλο συμπαντική γνώση.
Η λεγόμενη συμπαντική συνείδηση κερδίζει στις μέρες μας έδαφος και με ενδείξεις λόγω κβαντικής φυσικής. Μιλάμε σε κάποιες περιπτώσεις για «ταλέντο» μερικών ανθρώπων από τις κατηγορίες που προαναφέραμε να δημιουργούν τέχνη ή επιστήμη, που μας εκπλήσσει με το ποιοτικό της μέγεθος.
Από τότε που υπήρξε ο πόλεμος οι μαχητές φορούν κράνος στο κεφάλι για να προφυλάσσονται στην μάχη, από μια ιστορική περίοδο και εντεύθεν κουρεύονται υποχρεωτικά, για λόγους καθαριότητος και αποτελεσματικότητας στην μάχη.
Επίσης κουρεύονται άπαξ όσοι μέλλουν να ακολουθήσουν την θρησκεία.
Μήπως η κάλυψη της κεφαλής στην μάχη, και η κουρά έχει σαν απώτερο στόχο να αποκοπεί ή επικοινωνία του εγκεφάλου για ένα διάστημα από την συμπαντική συνείδηση, να χάσει την πνευματικότητα και τις ανθρωπιστικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να υπηρετήσει σκοπούς άσχετους με εκείνους που ορίζει ή ανθρώπινη ύπαρξή μας. Έριον είναι ή λέξη της αρχαίας για το μαλλί, και Έρμής είναι ο θεός της επικοινωνίας.
Το δεύτερο ισχυρότερο ένστικτο μας είναι ή γενετήσια επαφή και ή διαιώνιση μας, και κατά σύμπτωση και στα όργανα που είναι υπεύθυνα για αυτή υπάρχει τριχοφυΐα,αντιθέτως με τους ανθρώπους που εκ φύσεως στερούνται αυτής της δυνατότητας.
Στην περίπτωση αυτή πέραν από την σύνδεση τριχωτού της ηβικής χώρας με το γενετήσιο ένστικτο, κάποιος που μπορεί να αισθάνεται διαπιστώνει πώς σημαντικός είναι ό ρόλος και στην ερωτική έλξη, αλλά όπως καταλαβαίνεται «περαιτέρω ανάλυση» θα μας οδηγούσε σε άλλους δρόμους.
Είναι παράλογο για την δημιουργία και την εξέλιξη να υπάρχει τριχοφυΐα στις μασχάλες μόνο και μόνο για να μας δημιουργεί πρόβλημα από την κακοσμία ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, και να καταναλώνουμε αποσμητικά που με την σειρά τους δημιουργούν πρόβλημα στο περιβάλλον.
Αν το εξετάσουμε διαφορετικά διαπιστώνουμε πώς στην κοιλότητα του στήθους υπάρχει και εργάζεται ανελλιπώς το δεύτερο σημαντικότερο μας όργανο ή καρδιά.
Αλήθεια από πού αντλεί ενέργεια το μυοκάρδιο και πάλλεται συνεχώς.
Έχω την εντύπωση πώς το ερώτημα είναι αναπάντητο και το δεχόμαστε σαν ιδιαίτερη ιδιότητα του ειδικού μυός.
Ακόμη δεν θα πρέπει να υποβαθμισθούν και οι τρίχες που καλύπτουν όλο το υπόλοιπο σώμα με διαφορετική πυκνότητα ανά περιοχή, και ανάλογη κάλυψη ανά φύλλο.
Άραγε μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις μας περί «τριχών».
ου τι δανος

2 σχόλια:

  1. Ομολογώ οτι δεν γνώριζα. Όλα όσα λες, αισθάνομαι οτι είναι αληθή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι Αληθή.... επιβεβαιώθηκαν από έρευνα...
      Αμερικάνικου Πανεπιστημίου.... http://utidanos.blogspot.gr/2013/12/1092011.html

      Διαγραφή

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ