ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Τα μάτια μας φανερώνουν την ψυχή αλλά και τό γένος μας.

Ένα από τα πλέον αγαπημένα μέλη στο ανθρώπινο σώμα το μάτι. «Μάτια μου» προσφωνούμε με λατρεία αγαπημένα μας πρόσωπα.Είναι η πλέον άμεση αίσθηση μας, για να αντιληφθούμε το περιβάλλον, αλλά και η αντικειμενικότερη, επικοινωνιακή δραστηριότητα μας με τους άλλους ανθρώπους.Τα Μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Τα μάτια είναι οι φάροι που στέλνουν σήματα, αλλά και λαμβάνουν. Τα μάτια είναι το πρώτο όργανο που αντανακλά τα συναισθήματα του ανθρώπου σε ελάχιστο χρόνο.Ακόμη τα μάτια είναι ένα όργανο που δεν υπάρχει όμοιο σε κανέναν άλλον άνθρωπο, είναι αποκλειστικά μοναδικό για τον καθένα μας.
Μήπως όμως τα Μάτια μας δεν είναι μόνο αυτά;
Μήπως κάποτε στην αρχική δημιουργία οι φυλές και τα γένη των ανθρώπων καθορίστηκαν με κριτήριο τα μάτια;
Μήπως τα μάτια έχουν να κάνουν με την ταυτότητα του κάθε ενός από εμάς, και μάλιστα την ψυχική ταυτότητα;

Μερικές κατηγορίες ανθρώπων με βάση το χρώμα, το σχήμα των ματιών, αλλά και τα συναισθήματα που δημιουργούν σε αυτόν που τα κοιτάζει.

• Έλλοπες Τα μάτια τους θυμίζουν το φως του ήλιου, τα κρασάτα.
• Δρύοπες Τα μάτια τους έχουν το χρώμα της ιεράς Δρυός τα πράσινα.
• Μέροπες Τα μάτια τους απέραντο μπλε της θάλασσας.
• Αιθίοπες Τα μάτια τους σκούρα, γεμάτα φλόγα.
• Πέλλοπες Τα μάτια τους φαιά, γκρίζα και κοφτερά.
• Γλαυκόπις Τα μάτια της το χρώμα του ουρανού
• Δόλοπες Τα μάτια τους σαγηνεύουν, και ακινητοποιούν (δόλωμα προς αλιεία,)

Τι λόγο είχε ο Δημιουργός να διαφοροποιήσει, τα μάτια των δημιουργημάτων του, και μάλιστα να είναι μοναδικά στην αέναη εξέλιξη των όντων.
Γιατί να δημιουργήσει διάφορα γένη, όπως διαπιστώνουμε και όχι ένα πανομοιότυπο είδος;
Πιθανόν να ανέθεσε σε άλλους, την μετάπλαση, και εκείνοι να χρησιμοποίησαν ο καθείς την τέχνη και τις δυνατότητες του.
Πιθανόν να μετέφεραν τον σπόρο στην γη, αλλά διαφορετικό σπόρο, και να τελεσφορήσει ο πλέον ανθεκτικός.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, μέσα στα αγαπημένα μας μάτια βλέπουμε τον σκοπό της ύπαρξή μας, και πλημμυρίζουμε με ανώτερα συναισθήματα.
Μέσα στα μάτια μας καθρεφτίζονται τα χρώματα της ίριδας, όσα έχουν απομείνει με κυρίαρχο το Ιώδες.
Για αυτό λοιπόν «μάτια μου», να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και «έν εγρηγόρσει».

Τί είχες Γιώργο...; Τί είχα πάντα!

Νόμιμο; - ηθικό;
«ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ - ΣΤΑΘΗ Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ανοίκεια πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν τόσο στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου όσο και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Δ. Δρούτσα. Ενώ η κυβέρνηση κόπτεται υπέρ της περικοπής δαπανών και της πάταξης της σπατάλης στον δημόσιο τομέα, στο ίδιο το Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως ιδιαιτέρα η κ. Ξ.Μ., υπάλληλος η οποία, αν και έχει έρθει με «διαταγή μετακίνησης» από το εξωτερικό, αν και πληρώνεται πλέον εδώ κανονικά τον μισθό της, εξακολουθεί να λαμβάνει και το επίδομα αλλοδαπής.
Το οποίο επίδομα αναλογεί σε 9.600 ευρώ ανά δίμηνο, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο, μάλιστα σε εποχές όπου οι δυσφημούμενοι και συκοφαντημένοι -συλλήβδην- δημόσιοι υπάλληλοι δυσπραγούν. Με δυο λόγια, η εν λόγω υπάλληλος, η οποία υπηρετούσε στα Σκόπια, ενώ ανεκλήθη στην Αθήνα εδώ και μήνες και υπηρετεί πλέον στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να λαμβάνει α) τον μισθό της περί τα 4.800 ευρώ μηνιαίως, β) το επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο και επιπλέον γ) μια ημερήσια αποζημίωση 90 έως 110 ευρώ (επί 30 ημέρες ίσον 2.700 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον). Αυτό το τελευταίο ποσόν η υπάλληλος το λαμβάνει διότι δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει μονίμως, αλλά έχει επιστρέψει με «διαταγή μετακίνησης». Έξυπνο! Και κυρίως πολύ βολικό. Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός όχι μόνον ευαγγελίζεται περικοπές, αλλά έχει ήδη βάλει μάχαιρα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στο ίδιο του το Γραφείο και με τις ευλογίες αυτού του ιδίου, μια φιλότιμη υπάλληλος ενθυλακώνει μηνιαίως το ποσόν των 4.800 + 4.800 + 2.700 = 12.300 (στρογγυλεμένα) ευρώ τον μήνα!

Νόμιμα όλα αυτά; Νομιμότατα! Ηθικά όμως;

Αλλά αν, στην περίπτωση αυτή, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο πρώτος διδάξας τού «δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις», δεν υστερεί και ο υπουργός του κ. Δρούτσας, ο οποίος επίσης συλλαμβάνεται «κλέπτων οπώρας». Διότι και στο γραφείο του κ. Δρούτσα υπηρετεί υπάλληλος, η κυρία Γ.Ι., επίσης ορμώμενη -με «διαταγή μετακίνησης» και αυτή- από το Βουκουρέστι. Με «διαταγή μετακίνησης» ώστε να συνεχίσει και αυτή να λαμβάνει την «ημερήσια αποζημίωση» (90 ευρώ x 30 = 2.700 ευρώ ), η οποία μαζί με το «επίδομα αλλοδαπής» συν τον τρέχοντα μισθό της, αθροίζουν ένα σύνολο της τάξεως των 10.855 ευρώ μηνιαίως.

Νόμιμον κι αυτό; Νομιμότατον! Ηθικόν όμως;

Αναμένεται η υπεύθυνη απάντηση γι' αυτή τη νόμιμη παρανομία. Καλό θα ήταν να απαντηθεί και το ερώτημα αν υπάρχουν κι άλλοι υπάλληλοι με το αυτό καθεστώς.*

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Όπως φαίνεται.....τό παιχνίδι έχει ήδη αρχίσει!!

«Και απήλθεν ο πρώτος (άγγελος) και εξέχεε την φιάλην αυτού εις την γήν, και εγένετο έλκος κακόν και πονηρόν επί τους ανθρώπους τους έχοντας το χάραγμα του θηρίου και τους προσκυνούντας την εικόνα αυτού.»
Αποκάλυψις Ιωάννου κεφ.16 παρ.2
Μαζικοί αεροψεκασμοί σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα .Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει τις γενικές ουρές των αεροπλάνων που πετούν σε ύψος περίπου 10.000 μέτρων. Οι ουρές αυτές προέρχονται από τα αέρια παράγωγα καύσεως που εκτοξεύονται από την εξάτμιση των αεροπλάνων τα οποία ψύχονται ακαριαία σε πάγο στη χαμηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος (θερμοκρασίες χαμηλότερες των -60°C) δημιουργώντας τις λευκές ουρές των αεροπλάνων. Οι λευκές αυτές ουρές μετά γρήγορα διασκορπίζονται και εξαφανίζονται. Οι χημικές ουρές (chemtrails) που εκτοξεύονται κύρια πολύ κοντά από τις εξατμίσεις στρατιωτικών τύπου KC-10 και KC-135 και λευκά χωρίς διακριτικά πολιτικά αεροπλάνα, σύμφωνα με ομολογίες αυτόπτων μαρτύρων είναι διαφορετικές από τις κοινές λευκές ουρές των επιβατικών αεροπλάνων.
 Παρ' όλο ότι στην αρχή μοιάζουν με τις συνηθισμένες λευκές ουρές των επιβατικών αεροπλάνων, αμέσως γίνονται πιο πυκνές, πιο παχιές, απλώνονται στον ουρανό και σχηματίζουν διάφορα χιαστά σχήματα που ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα λεπτό πέπλο που διατηρείται επί ώρες. Πολλές φορές σε μέρες χωρίς σύννεφα μετά από μερικές πτήσεων πέρα-δώθε μπορούν να αλλάξουν την όψη ολόκληρου του ουρανού. Ορισμένες στιγμές βγάζουν μεγαλύτερες ποσότητες εκπομπών και σχηματίζουν πολύ πυκνά άσπρα σύννεφα με ουρές από κάτω. Τα σύννεφα αυτά σε καμία περίπτωση δεν μοιάζουν με τους φυσιολογικούς σωρειτές (πυκνά σύννεφα) που συχνά υπάρχουν σε χαμηλότερα υψόμετρα.
Το ερώτημα το βασικό είναι τί υπάρχει μέσα σε αυτές τις χημικές ουρές και γιατί γίνονται τα πειράματα αυτά;

Κανείς δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις με απόλυτη βεβαιότητα στα ερωτήματα αυτά.
Τί λένε οι κυβερνήσεις για τις χημικές ουρές;

Καμία κυβέρνηση στον κόσμο μέχρι σήμερα δεν επιβεβαίωσε ότι περιοχές της ψεκάστηκαν από χημικές ουρές. Όποιοι έκαναν ερωτήσεις απαντήσεις δεν έλαβαν σε πολλούς έγιναν συστάσεις να μην μιλούν. Έχει επίσης αναφερθεί ότι με τις χημικές ουρές γίνονται βιολογικά πειράματα σε ολόκληρους πληθυσμούς για να μελετηθεί η αντίδραση τους σε διάφορους παθογόνους μικροοργανισμούς και ιούς καθώς επίσης και πειράματα για τη δυνατότητα μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού σε περίπτωση βιοτρομοκρατικής επίθεσης. Μέχρι σήμερα ενώ οι ενδείξεις καθημερινά αυξάνουν για την ύπαρξη των χημικών ουρών, καμία κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και απορρίπτει την ύπαρξή τους ή και τους σκοπούς που επιδιώκουν.
Τα ερωτήματα μας :
· Γιατί διενεργούνται αυτοί οι αεροψεκασμοί chemtrails;
· Ποιοι έχουν δώσει τη σχετική άδεια πτήσεων τους πάνω από την Ελληνική – & Ευρωπαϊκή- Επικράτεια;
· Ποιοι έχουν υποθηκεύσει την υγεία των Ελλήνων Πολιτών και της ισορροπίας της ελληνικής Φύσης;
· Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των επιχειρήσεων;
· Ποιος θα μας προστατεύσει από τις επιδράσεις αυτών των επιχειρήσεων, που εν τωμεταξύ έχουν «αγκαλιάσει» σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη;
· Ποιος θα χρεωθεί τις ατομικές αλλά και τις περιβαλλοντικές βλάβες που προκαλούνται;
· Γιατί δεν απαντήθηκαν οι σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών μας;
· Γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες έρευνες ή και αποφεύγονται να γίνουν;

Διαβάστε απαραιτήτως την παρακάτω έρευνα :

http://defence.e-e-e.gr/assets/chemtrails_1.pdf

http://defence.e-e-e.gr/assets/chemtrails_2.pdf

Πηγή :  http://22lyk-athin.att.sch.gr/ergasies/tehnologia/chemtrails.pdf

Αναδημοσίευση από : ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ο Δημιουργός, ο Λαός, ο Δήμος και ο....ακατανόμαστος!

Λαός ή μαγική και συνάμα ιερή λέξη που καλύπτει το σύνολο των ανθρώπων. Η λέξη που από την εμφάνιση της ομαδικότητας του ανθρώπου στην γη, αποτέλεσε την βασικό ορισμό για το ιερότερο πράγμα μετά τον Δημιουργό.
Ο Δημιουργός του Λαού φαίνεται πώς κόσμησε τον άνθρωπο με τα ανώτερα φωτεινά προτερήματα, ούτως ώστε να πορευθεί τον σωστό και ενάρετο δρόμο. Άλλωστε και η βαθειά έννοια της λέξεως, ή ρίζα ΛΑ, υπονοεί κάτι το ουράνιο και φωτεινό, κάτι που αγγίζει το Θεϊκό «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν». Αλλά δυστυχώς κάτι άλλαξε στην υλοποίηση της ιδέας, και αυτό ήταν το μέρος ο τόπος που εγκαταστάθηκαν τα δημιουργήματα. Η εγκατάσταση έγινε στην γη ή την Γαία ή την Δα ματερ, με άλλα λόγια την μάνα γη. Τι επηρέασε λοιπόν αρνητικά τον σχεδιασμό; Για να υπάρχει αρμονία μπήκαν οι κανόνες της γήινης διαμονής, ο νόμος που προέρχεται από την ίδια την γήινη διάσταση, δηλαδή ό Δήμος, και η εφαρμογή του η Δημοκρατία.
Έχουμε λοιπόν μια Τριάδα, τον Δημιουργό (εκείνον που κάνει γήινα έργα), τον Λαό(που προέρχεται από την υλοποίηση του φωτός) και τον Δήμο (τον γήινο νόμο).
Πάντα από την γνώση μας, υπήρχε ένας τέταρτος παράγων, ο ακατονόμαστος με διαφορετικές μορφές και εκφάνσεις που διαστρέβλωνε το έργο και εμπόδιζε την αρμονική εξέλιξη των άλλων παραμέτρων.
Τα ονόματα του ποικίλα μέσα στην ιστορία, σήμερα λέγεται:
                               (Διεθνής Νόμος Τοκογλύφων).
Και πάντα από την γνώση μας, η κατάσταση επανέρχεται στην «προφέραν έντιμον», άλλοτε ανώδυνα, και άλλοτε με πολλές θυσίες, πολλές φορές και θυσίες αίματος.
Όλα αυτά συμβαίνουν για να γίνει το χατίρι, και το καπρίτσιο αυτού του κακομαθημένου του ακατονόμαστου, που εκ των πραγμάτων ανόητος νομίζει πως αποκομίζει όφελος ουσιαστικό, αλλά αλίμονο το όφελος είναι παραδοτέο κατά την έξοδο από την Γαία, επειδή στον Δήμο αναγράφεται ευκρινώς πώς «απαγορεύεται να εξαχθεί ουδέν το γήινο εκτός γης». Έτσι ο ακατονόμαστος κατά την απομάκρυνση του συνοδεύεται μόνο από την κατακραυγή και κατάρες εναντίον του.
Ο λαός σήμερα, μοιάζει καταπληκτικά με υποζύγιο, που μετέφερε φορτία, έδειξε υπομονή, υπέστη κακουχίες, και παρ' ολα αυτά παραμένει είδος πρός πώλησιν.
Καλό είναι να λάβουν γνώση και να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους οι κρατούντες γιατί «φωνή Λαού οργή Θεού»

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Το φυλετικό ασυνείδητο λειτουργεί!!!

Το Τaranto είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας έντονα εκβιομηχανοποιημένη και υποβαθμισμένη.
Στην αρχαιότητα όμως ο Τάραντας ή Τάρας υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες αποικίες των Ελλήνων στη μεσόγειο, η αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδος και η μοναδική αποικία που δημιουργήθηκε από τη Σπάρτη.
Η ίδρυση της πόλεως έγινε σύμφωνα με τον ιστορικό Ευσέβιο το 706 π.χ. από τον Λακεδαίμονα Φάλανθο και και ομάδα Σπαρτιατών αποικιστών. Ο Φάλανθος φεύγοντας από τη Σπάρτη ζήτησε το χρησμό του Μαντείου των Δελφών και εν συνεχεία με πλοία κατευθύνθηκε στη νότιο Ιταλία όπου μετά από σωρία μαχών και κακουχιών εγκαθίδρυσε τον Τάραντα.
Σήμερα, 2716 χρόνια μετά, μια ομάδα Ταραντίνων Σπαρτιατών με έντονη την συνείδηση της εθνικής τους καταγωγής, αποφάσισαν να ξανακάνουν το ίδιο ταξίδι με αυτό που έκανε ο Φάλανθος αλλά αντίστροφα, ξεκινώντας από τον Τάραντα, περνώντας από το μαντείο των Δελφών και καταλήγοντας στη μητέρα πατρίδα των προγόνων τους τη Σπάρτη.Το πλοίο τους ξεκίνησε από τον Τάραντα στις 13 Ιουνίου έπειτα από μια σεμνή και αρχαιοπρεπή τελετή και αυτές τις ώρες πλέει στο Ιόνιο πέλαγος. Οι Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδος, φέρουν στη πατρώα ελληνική γη ιερά δώρα: μυρτιές από τον Τάραντα που θα φυτευθούν στους Δελφούς και στη Σπάρτη, ένα λυχνάρι που συμβολικά θα ανάψει στο μνημείο «donario tarantino» στους Δελφούς και στο ναό του Απόλλωνα στη Σπάρτη και νερό από τον αρχαίο ποταμό του Τάραντα, Ευρώτα (σήμερα Galeso).
Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή τους στον Τάραντα όπου και θα προσφέρουν στο δήμαρχο της πόλης μερικές χούφτες χώμα από την ελληνική γη.


Η ιστοσελίδα της ομάδας είναι η  http://www.tarantospartana.org/

Πηγή : Τοξότης







ΟΥΤΙΔΑΝΟΣ
Πολύ σημαντικό τό θέμα για τίς αρχες και τίς σκέψεις μας...μάλλον αρχίζουν και ενεργούν κάποιες σημαντικές αγνωστες δυνάμεις της διαίσθησης.
Μερικές φωτόγραφίες από το γεγονός.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Μασάει η κατσίκα ταραμά ;;;

Τα γεγονότα προσλαμβάνουν χαρακτήρα καταιγιστικό. Θα γίνουν ακόμα πιο καταιγιστικά και εκρηκτικά γιατί οι πλανητικοί μηχανισμοί βιάζονται να διαλύσουν την Ελλάδα και κάτι τέτοιο προϋποθέτει τους σιδερένιους κύκλους γύρω από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ…

Σε αυτό το σχεδιασμό εντάσσεται και η βόμβα στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη…
ΜΟΝΟΝ αφελείς μπορεί να πιστεύουν ότι «τρομοκράτες» (σαν αυτούς τους θιάσους που έχουν συλληφθεί) είναι δυνατόν να πέρασαν βόμβα στο κέντρο των διωκτικών αρχών!!!
Μόνο οι μυστικές υπηρεσίες μπορεί να οργανώσουν μια τέτοια επιχείρηση…
Μη τσιμπάτε στα παραμύθια που θα ακούσετε…
Εδώ κάτι μεγάλο παίζεται, κάτι εφιαλτικό δρομολογείται.
Ακόμα δεν μπορεί να το εκτιμήσουμε σε όλες τις διαστάσεις το ζήτημα, πρέπει να δούμε τις πρώτες αντιδράσεις.
ΕΝΑ, όμως είναι σίγουρο: Το κτύπημα θέλει να σηματοδοτήσει ότι η Ελλάδα είναι εντελώς ανοχύρωτη, στο ΕΛΕΟΣ των σκοτεινών δαιμόνων: Της τρομοκρατίας!!!
Της τρομοκρατίας που κατασκευάζουν οι μυστικές υπηρεσίες και μας την σερβίρουν σαν έργο κάποιων νοσηρών και διεστραμμένων «εγκεφάλων» της λαϊκής, δήθεν αγανάκτησης…
ΟΤΑΝ κτυπιέται το γραφείο του Υπουργού «δίωξης» της «τρομοκρατίας» ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΣΦΑΛΗΣ.
Αυτή την τρομοκρατική ανασφάλεια και τις ψυχώσεις πανικού θέλουν να αξιοποιήσουν για να προωθήσουν τα φρικώδη εγκλήματα που ετοιμάζουν εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.
Οι μηχανισμοί του εγκλήματος και της προβοκάτσιας είναι πωρωμένες μαφίες. Δεν διστάζουν, όταν τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών το προστάζουν, να δολοφονήσουν εν ψυχρώ και ανθρώπους τους, ακόμα και πράκτορές τους, ακόμα και υπουργούς τους…

Μην τσιμπάτε…

ΕΦΙΑΛΤΕΣ μας ετοιμάζουν…

Αυτό σηματοδοτεί αυτή η τρομοκρατική ενέργεια…

Αναδημοσίευση από   ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ Koukfamily

ΟΥΤΙΔΑΝΟΣ : Διατηρώ την τρελλη ελπίδα ότι
"λογαριάζουν χωρίς τόν ξενοδόχο"
Δεν γνωριζουν εν προκειμένω την ιδισυγρασία των Ελλήνων, είναι απρόβλεπτοι.
Θα χαλάσει η σούπα, έστω και με τίμημα.
Αλλά και  να μας έχουν σπουδάσει...στό κάτω κάτω της γραφής
 δεν γνωρίζουν τόν θεό τών Ελλήνων!

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η Κουμεϊκή Προφητεία!!!

" Η τελευταία φάση του κουμεϊκού τραγουδιού έφτασε, ξαναρχίζει η μεγάλη σειρά των εποχών.
Η Παρθένα Αστραία επιστρέφει και η βασιλεία του Κρόνου ξαναρχίζει.
Μια νέα φυλή κατεβαίνει από τις ουράνιες σφαίρες.
Και συ, αγνή Λουκίνα, χαμογέλασε στο νεογέννητο αγόρι που θα κλείσει αυτήν εδώ την εποχή του Σιδήρου και θα ανοίξει την εποχή του Χρυσού σε όλο τον κόσμο.
Τότε, τα κοπάδια δεν θα φοβούνται το μεγάλο λιοντάρι, το φίδι θα ψοφήσει και το φαρμακερό χόρτο της κατάθλιψης θα εξαφανιστεί.
Έλα, λοιπόν, αγαπημένο παιδί των Θεών, μεγάλε απόγονε του Δία.
Ο καιρός πλησιάζει.
Κοίταξε.
Ο κόσμος δονείται και σε χαιρετίζει.
Όλα σε χαιρετίζουν, η γη, η θάλασσα κι οι ουρανοί ".

Πηγή : SUNBORN

Tα δηλητήρια απο το παράνομο κάψιμο των καλωδίων περνάνε στην διατροφική αλυσίδα!

Το πρόβλημα με τις ανεξέλεγκτες καύσεις πλαστικών και καλωδίων για την εξαγωγή εμπορεύσιμου χαλκού, στο Βλυχό Μεγάρων είναι γνωστό. Το εισόδημα από την παράνομη και καταστροφική αυτή διαδικασία υπολογίζεται σε 5,5 ευρώ/κιλό χαλκού και 0,2 ευρώ/κιλό σιδήρου.
Γνωστή όμως είναι και η ανεπάρκεια των δημόσιων υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Η καύση των καλωδίων για εμπορικούς σκοπούς είναι διαδικασία που εκλύει, ανάμεσα σε άλλα και την εξαιρετικά δηλητηριώδη ουσία "διοξίνη".
Οι διοξίνες είναι μια οικογένεια καρκινογόνων χημικών ουσιών,ιδιαίτερα τοξική για τον άνθρωπο και ανθεκτική στην βιολογική αποσύνθεση. Η ημιπερίοδος ζωής της, δηλαδή η μείωση στο 50% της αρχικής ποσότητας, διαρκεί 10 έως 30 χρόνια.
Πλήρης ανάλυση αρθρου και περισσότερες φωτογραφίες από τις πιθανές επιπτώσεις των διοξινών

στό ΒΟΥΡΚΑΡΙ.


Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ασήμαντη η άδεια λειτουργίας…για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το δικαίωμα χρήσης της ένδειξης Π.Ο.Π. χορήγησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε επιχείρηση χωρίς άδεια λειτουργίας.!!!!!
Συγκεκριμένα η επιχείρηση επεξεργασίας γάλακτος – τυροκομικών προϊόντων Τσατσουλής Νικόλαος και Υιοί Ο.Ε. με έδρα το Δήμο Λεβιδίου Αρκαδίας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ένδειξη Π.Ο.Π. στο τυρί που παράγει, από τις 8/3/2010 και ως τις 7/3/2011.
Το θέμα είναι ότι η επιχείρηση στερείται άδειας λειτουργίας από τις 10/6/2009 και οι μηχανολογικές της εγκαταστάσεις έχουν σφραγιστεί από τις 2/7/2009 .Οι παραπάνω κυρώσεις επιβλήθηκαν στην επιχείρηση από τη Ν.Α. Αρκαδίας και το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου ,λόγω σωρείας παραβάσεων αλλά και λόγω της σοβαρότατης ρύπανσης περιβάλλοντος που προκάλεσε στην ευρύτερη περιοχή που είναι εγκατεστημένη.

Τελικά μάλλον η πράσινη ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ επιβραβεύει αντί να τιμωρεί τις επιχειρήσεις που δε σέβονται τους νόμους και το περιβάλλον.

Δείτε στόν σχετικό κατάλογο, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,τίς τυροκομικές επιχειρήσεις που έχουν δικαίωμα χρήσης του Π.Ο.Π.
Με αυξοντα αριθμό 425 βρίσκεται η επιχείρηση "ΤσατσουληςΝικόλαος &Υιοι Ο.Ε"   εδώ



Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Υπάρχει κάποιος άξιος ...να μας δώσει ελπίδα και αρετή;

''Ποιος είδε κράτος λιγοστό σ' όλη τη γη μοναδικό, εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς, νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς, ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα;
Νά 'χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε;
Γι' αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια, σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, σικτίρ και στα καινούργια!''
(Γεώργιος Σουρής, 1853-1919)

Η πατρίδα μας υποφέρει σήμερα από μία σύγχρονη ''χούντα'', με δημοκρατικό-κοινοβουλευτικό μανδύα, χωρίς τανκς και στρατοδικεία, χωρίς συλλήψεις κι εξορίες. Τότε ο εχθρός ήταν γνωστός, φανερός. Σήμερα είναι κρυφός, ύπουλος. Στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία δεν εφαρμόζεται η Δημο-κρατία. Στην αρχαία Ελλάδα, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί τιμωρούνταν με δήμευση της περιουσίας τους. Σήμερα απολαμβάνουν ανενόχλητοι τα κλοπιμαία. Ευτελισμένοι παπατζήδες νεόπλουτοι πολιτικοί, ''πρόθυμοι'' κι εξαγοράσιμοι, σε αγαστή συνεργασία με τους κάθε λογής νταβατζήδες και βολεμένους ''συνεταίρους'' τους, κατάστρεψαν συστηματικά την πατρίδα μας, την τελευταία 20ετία. Όλοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία συνεχίζουν να βρίσκονται στις θέσεις τους: Πολιτικοί, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, δικαστές, καναλάρχες, μεγαλο''δημοσιογράφοι'', εξακολουθούν να παίζουν το χυδαίο και βρόμικο παιχνίδι τους και να καταστρέφουν την πατρίδα μας. Κανείς τους δεν πρόκειται να τιμωρηθεί, κανείς δεν θα πληρώσει. Η πολιτικο-κομματική ''χούντα'' αυτοπροστατεύεται, αυτοπαραγράφεται και απολαμβάνει τα κλοπιμαία, τις μίζες, τα προϊόντα ύποπτων συναλλαγών, χωρίς να φοβάται την (ελεγχόμενη) Δικαιοσύνη. Τα διεφθαρμένα κόμματα προεισπράττουν κρατικές χορηγίες γιά τα επόμενα 4-5 χρόνια ή αποδέχονται ''δώρα'' της κάθε Siemens κ.ά., χωρίς ποτέ να λογοδοτούν. Δημιουργούν θεατρινίστικες ''εξεταστικές επιστροπές'' στην Βουλή γιά να...ελέγξουν τους εαυτούς τους, αλλά κανείς τους δεν πήγε -ούτε θα πάει- στην φυλακή, όσα και να κλέψουν, όση καταστροφή και να προκαλέσουν.
Τ' αποτελέσματα της ληστρικής διαχρονικής επιδρομής της σύγχρονης και ύπουλης πολιτικο-κομματικής ''χούντας'' των άξεστων, διεφθαρμένων κι ευθυνόφοβων, που οδήγησε την πατρίδα μας στην καταστροφή, καλείται πάλι να πληρώσει ο υπερήφανος και πάντα υποτιμημένος βάναυσα, από τους ''εκπροσώπους'' του, ελληνικός λαός. H πολιτική- κομματική ''χούντα'', που δυναστεύει και κλέβει την Ελλάδα, ''διαγράφει'' βουλευτές, εκπρόσωπους του λαού, με διαφορετική άποψη. ''Κομματική πειθαρχία'', μόνο σε χούντες και υποανάπτυκτες χώρες υπάρχει. Βουλευτική ασυλία και παραγραφή, μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα υπάρχουν. Θλιβερή και η στάση των ΜΜΕ: Τα τηλεοπτικά κανάλια ειδικά και οι εφημερίδες των νταβατζήδων-συνεργών της πολιτικο-κομματικής ''χούντας'', λειτουργούν ως ''εφιάλτες'' εις βάρος του λαού και προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν το σάπιο, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ευτελίζοντας ακόμα και τι βασικές αρχές της δημοσιογραφίας-ενημέρωσης...

Kι εμείς οι 'Ελληνες στο εξωτερικό, αλληλέγγυοι στ' αδέλφια μας στην πατρίδα, οφείλουμε να βοηθήσουμε ώστε να πέσει αυτό το σάπιο πολιτικο-κομματικό-οικονομικό-μιντιακό κατεστημένο, που κατάστρεψε την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας... Το πρόβλημα στην πατρίδα μας δεν ήταν οικονομικό. 'Ηταν και είναι πολιτικό, γιατί, όπως έλεγε και ο Ντε Γκολ ''οι πολιτικοί ενδιαφέρονται γιά την επανεκλογή τους, οι ηγέτες γιά τις επόμενες γενιές''... Και οι πολιτικοί στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχουν ηγέτες, σκότωσαν ακόμα και την ελπίδα της νέας γενιάς, του υπερήφανου έθνους μας...
«Αυτό που και τυπικά κατέρρευσε στις 23 Απριλίου δεν είναι η ελληνική οικονομία. Η υποχρεωτική παραίτησή μας από την κρατική ανεξαρτησία και αυτοδιαχείριση απλώς συγκεκριμενοποιεί τη συντελεσμένη από καιρό κατάρρευση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Για τον αξιολύπητα ολίγιστο πρωθυπουργό μας, αλλά και για τον υποδειγματικό σε ευπρεπή αφασία κ. Σαμαρά η δημοκρατία μοιάζει να είναι ένα νομικό γεγονός, σφραγίδες και χαρτιά, που βαυκαλίζονται ότι το συντηρούν. Γι’ αυτό και συνεχίζουν να κρώζουν τις ίδιες φθαρμένες ανόητες λέξεις μπροστά σε απανθρακωμένα κορμιά και στον πανικό της κοινωνίας. Συνεχίζει ο κ. Σαμαράς να περιστοιχίζεται από τις ίδιες χιλιοφθαρμένες φιγούρες τής πιο αηδιαστικής κομματικής παρακμής, μόνο για να τις ανταμείψει ο θλιβερός που τον στήριξαν να κερδίσει την αρχηγία! Ανάλογα εκτός τόπου και χρόνου ο υποκοριστικά αποκαλούμενος από τον λαό πρωθυπουργός, μοιάζει να απολαμβάνει το κυβερνητικό σκηνικό που έστησε με τα φιλαράκια του, ευδαιμονικά αδιάφορος αν παράγουν έργο ή συντηρούν το κενό».
 
 Posted by europeandrama
 
 
ΟΥ ΤΙΔΑΝΟΣ
  Δεν ξεχνάμε το παρελθόν και την διαδρομή μας...και θα την εφαρμόσουμε για να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας και τό μελλον των παιδιών μας.
"ΑΜΕΣ ΠΟΤ' Γ΄ΕΣΟΜΕΘΑ ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΡΩΝΕΣ"

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ταυγέτος...σημαντικές λεπτομέρειες του ιερού βουνού.


Ένας σπάνιος βιότοπος έγινε αναρριχητικό πεδίο τα τελευταία χρόνια στη θέση Λαγκάδα Τρύπης του Ταϋγέτου που ελκύει πολλούς ενδιαφερόμενους. Στη θέση αυτή υπάρχουν πολλά τοπικά ενδημικά φυτά ,όπως αιθιόνημα λακώνικουμ, κενταύρια λακώνικουμ, στάχυς κάντιντα και το πολύ σπάνιο υπέρικο λακώνικουμ, το οποίο διάλεξε το κάθετο βραχώδες σημείο για την ύπαρξή του από ολόκληρη τη γη και μάλιστα όλα και όλα μερικά άτομα.
Βρέθηκε επίσης και στο κάθετο σημείο του αγίου Ιωάννη στα Τζίντζινα Πάρνωνα, που το φωτογράφησα λίγο πριν ανθίσει, αν και κρατά μόλις μία βδομάδα με 10 μέρες.
Αναζητώντας την ομορφιά και την διαφοροποίησή του από τα άλλα υπέρικα, αφού εμφανίζεται ως θάμνος σε κάθετο βράχο και μάλιστα μερικών φυτών σε όλο το Ταΰγετο και το Πάρνωνα ως τοπικό ενδημικό ένοιωσα τα μεγάλα λάθη μας, των ανθρώπων της φύσης.

Ανοίχτηκε διαδρομή επάνω σε φωλιά επί σχισμής με πλακέτα κάτω και επάνω από αυτήν που αναγκάζει τον αναρριχητή να πιάνεται από τη φωλιά και όχι μόνο. Ένας από αυτούς άφησε μέσα στη φωλιά μωρομάντηλο σκουπίζοντας τον ιδρώτα του.
Δε γνωρίζω τα είδη των πουλιών στο Πεδίο και την σπανιότητά των, αλλά όποια να είναι θεωρώ, ότι εμποδίζονται να επιβιώσουν με την ενασχόληση αυτή τα πουλιά που μπορεί να είναι σπάνια και προστατευόμενα, καθώς και τα σπάνια φυτά να ποδοπατούνται και δίκαια ο καθηγητής αναφέρει την επικινδυνότητα της δράσης αυτής στη περιοχή.

Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσουν οι ορνιθολόγοι και οι βοτανολόγοι μας. Δεν είναι σωστό να κάνουμε το χόμπι μας σε τέτοιας σημασίας βιότοπο χλωρίδας , πανίδας και ορνιθοπανίδας με τόσα κάθετα βράχια που υπάρχουν σε πολλές περιοχές.


Αν και ανέβαινα στα βουνά πολλές φορές νύχτα με την αστροφεγγιά ή το φεγγάρι, όπως κάνουμε με το γιορτασμό του αη Λιά στο Ταΰγετο και μάλιστα χωρίς φακό, σταμάτησα πλέον, όταν συνειδητοποίησα την ζημιά που μπορεί να προξενήσω σε σπάνια φυτά, όπως στην πανέμορφη γιουρινέα ταυγετέα που υπάρχει σε τρία σημεία των πέντε φυτών.
Μάλιστα το ένα είναι ανεβαίνοντας στη κορφή επάνω στο μονοπάτι. Όσο για τα αναρριχητικά πεδία στο Ζάρακα Λακωνίας προβληματιστήκαμε μετά από τη μελέτη του Δημ. Μπούσμπουρα να τα χοροθετήσουμε σε βράχους χωρίς ορνιθολογική σημασία για να μην ενεοχλήσει η παρουσία των ενδιαφερόμενων.
Νομίζω ότι τα στοιχεία αυτά θα μας προβληματίσουν για μέτρα που θα πρέπει να παρθούν, αλλά και για τα επόμενα Πεδία που θα δημιουργηθούν να μην είναι ενάντια στη πανέμορφη ελληνική φύση που χρειάζεται προστασία για την ευαισθησία των βιότοπων, αλλά και τις σπάνιες αξίες των.
Γιάννη Κοφινάς.

Ταύγετος ο θρυλικός Πενταδακτυλος είναι προέκταση της οροσειράς της Πίνδου, το ιερό και συνάμα αρσενικό βουνό τών Λακεδαιμονίων και των απογόνων του.
"Να ζεις σαν τα ψηλα βουνά" "και εσύ σαν τόν Ταύγετο"
Η κορυφή παρουσιάζει μορφή πυραμίδας. Ακριβής θέση της: Συντεταγμένες: 36º57'12" Ν / 22º21'2" Ε. Θρυλείται ότι είναι η πρώτη πυραμίδα που χτίστηκε ποτέ στον κόσμο. Ανακύπτει όμως το ερώτημα κατά πόσον το πυραμιδοειδές σχήμα είναι έργο της φύσης ή αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης.

Στον ελλαδικό χώρο υπάρχει μια πυραμίδα η αυθεντικότητα της οποίας αμφισβητείται. Πρόκειται για τη βραχοπυραμίδα του Ταΰγετου. Υπάρχουν αρκετοί ερευνητές που πιστεύουν ότι το πυραμιδοειδές σχήμα της επιτεύχθηκε με τη λάξευση του βουνού, ενώ υπάρχει και η άποψη ότι πρόκειται για πυραμίδα φυσική και όχι κατασκευασμένη από ανθρώπινο χέρι. Ωστόσο είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι στη βάση της βραχοπυραμίδας το έδαφος αλλάζει απότομα, καθώς γίνεται σχετικά λείο και ομαλό.
Σύμφωνα με τον Παυσανία (3.20. 3-4) οι Αρχαίοι στην κορυφή του βουνού, την οποίαν ονόμαζαν Ταλετόν (το) "Άκρα δέ του Ταϋγέτου Ταλετόν υπέρ Βρυσέων άνέχει...", προσέφεραν θυσίες στον Απόλλωνα και στον Δία. Σήμερα μετά την επικράτηση της καινούργιας θρησκείας, η ονομασία της κορυφής άλλαξε και ονομάστηκε Προφήτης Ηλίας και στο ίδιο μέρος οι πιστοί από τη Λακωνία και τη Μεσσηνία τιμούν τον Προφήτη Ηλία καίγοντας σωρόυς από λιβάνι. Η φωτιά είναι ορατή από πολλά σημεία της Λακωνίας και της Μεσσηνίας το βράδυ της 19ης προς την 20η Ιουλίου κάθε χρόνο

''ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΟΣ: Το όνομα «ΤΑΫΓΕΤΟΣ» ανήκει στην ΤΙΤΑΝΙΔΑ «ΤΑΫΓΕΤΗ», μία από τις Επτά ΠΛΕΙΑΔΕΣ, θυγατέρα του ΑΤΛΑΝΤΑ και της Ωκεανίδας Νύμφης ΠΛΗΙΟΝΗΣ (ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ, «ΛΑΚΩΝΙΚΑ», Γ 1-9). Οι ΠΛΕΙΑΔΕΣ, μετά την συμφορά του Πατέρα τους ή το θάνατο των αδελφών τους των ΥΑΔΩΝ, αυτοκτόνησαν και έγιναν ΑΣΤΕΡΙΑ ανήκοντες στον αστερισμό του ΤΑΥΡΟΥ μοιάζοντας με περιστέρια που πετάνε (ΠΕΛΕΙΑΙ). Ο ΟΜΗΡΟΣ τον καλεί «ΤΗΫΓΕΤΟΝ ΠΕΡΙΜΗΚΕΤΟΝ (ΟΔΥΣΣΕΙΑ Ζ 103-105). Ο ΗΣΥΧΙΟΣ ερμηνεύει τον ΤΑΫΓΕΤΟ ως ΤΑΥΣ, ΜΕΓΑΣ, ΤΑΥΝΑΣ, ΜΕΓΑΛΥΝΑΣ και ΤΑΫΓΕΤΕΣ ΠΥΛΕΣ. Εδώ αυτό το τελευταίο είναι ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ για την επιλογή των Φιλοσοφικών αντιλήψεων του ΠΥΘΑΓΟΡΑ περί Δαιμονίων Ποιοτήτων. Συνεπώς μια ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ της προέλευσης της Ονομασίας καταλήγει στο ΤΑΥ-ΓΕΤΟΣ, με τα συνθετικά του Τιτάνιου και του Μακρύ. Το ΠΡΩΤΟ ΓΡΑΜΜΑ «ΤΑΥ» συμβολίζει ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ την ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ –ΣΤΑΣΗ του ΦΩΤΟΣ σύμφωνα με τον ΠΛΑΤΩΝΑ («ΚΡΑΤΥΛΟΣ» 427). Συνεχίζοντας τώρα έχουμε την ακόλουθη Θεοκοσμική προσέγγιση: Οι ΠΛΕΙΑΔΕΣ (ΤΑΫΓΕΤΗ) ανήκουν στον ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ του ΤΑΥΡΟΥ. Η ΙΔΙΑ λοιπόν ΡΙΖΑ «ΤΑΥ». Καταληκτικά λοιπόν «Η ΡΟΗ του ΦΩΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑ στον ΤΑΫΓΕΤΟ».''
Ισως δεν είναι τυχαίο πώς ο Καιάδας ήταν στό Ταύγετο. Και για την αποκατάσταση τής αλήθειας η αρχική λέξη πρέπει να ήταν "ΓΑΙΑΔΑΣ" ,(γαία+αδας) η σύνθεση δηλαδή του υλικού και του άυλου κόσμου.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ο Ιωνάς στην κοιλία του δελφινιού...είναι παρελθόν. Τό παρόν είναι τα δελφίνια στην κοιλία του Μαμωνά!

Απίστευτη ύβρις προς τους φυσικούς κανόνες που διέπουν το περιβάλλον «Δελφίνια στο κάμπο των Μεσογείων». Ναι απίστευτο και όμως αληθινό, θαλάσσιο πάρκο στην στεριά. Δεν πρόκειται για πάρκο με σπάνια είδη φυτών, αλλά για δημιουργία υγρής φυλακής δελφινιών, εκεί που λειτουργεί ήδη με το αζημίωτο φυλακή άγριων ζώων.

Δεν εξετάζουμε το νόμιμο ή μη της όλης υπόθεσης, αλλά καταγγέλλουμε το ηθικά απαράδεκτο απέναντι στην φύση και στους κανόνες που διέπουν την λειτουργία των όντων μέσα σε αυτή.

"Κανένα ενυδρείο, κανένα δελφινάριο όσο μεγάλο και να είναι, δε μπορεί να μιμηθεί έστω και στο ελάχιστο, τις συνθήκες στη θάλασσα, και κανένα δελφίνι που ζει σε ενυδρείο δε μπορεί να χαρακτηριστεί φυσιολογικό"
Jacques Yves Cousteau

Δυστυχώς η εκμετάλλευση των ζώων με σκοπό το κέρδος συνεχίζεται. Αυτό είναι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα πιστεύω του ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΥ.
Δεν είναι πλέον ο Ιωνάς στην κοιλία του δελφινιού αλλά.... τα δελφίνια στην κοιλία του Ατικού Πάρκου.
Ένα νέο δελφινάριο που ετοιμάζεται να λειτουργήσει στο Αττικό Πάρκο,
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=14298948
θα κρατάει έγκλειστα και δυστυχισμένα τα πανέμορφα θηλαστικά παραπλανώντας το κοινό για τον "εκπαιδευτικό" και "θεραπευτικό" χαρακτήρα του.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δελφινάρια κατεβάστε το αρχείο από εδώ http://www.box.net/shared/2xu9z5op4d
ή δείτε εδώ
http://www.facebook.com/notes/alexandros-staurides/mporei-mia-episkepse-sto-delphinario-na-akougetai-diaskedastike-empeiria-alla/130826550268342
Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου από φιλοζωικά σωματεία
http://animalspress.blogspot.com/2010/06/blog-post_9313.html
Παρακαλούμε στείλτε επιστολή διαμαρτυρίας (μπορείτε να χρησιμοποιήστε αυτή που ακολουθεί) στους αρμόδιους φορείς ώστε να αποτρέψουμε την λειτουργία του.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
grammateia@gryp.minenv.gr,
grammateia@gryf.minenv.gr,
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Υπουργός
Άννα Διαμαντοπούλου: anna@diamantopoulou.gr
Υφυπουργοί Ιωάννης Πανάρετος: deputy_minister_contact@ypepth.gr
Ειδική γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης egr@ypepth.gr
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων info@minagric.gr
Υπουργός
Κατερίνα Μπατζελή: kbatz@otenet.gr
Υφυπουργός
Μιχάλης Καρχιμάκης: karximakis@parliament.gr


H ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: Διαμαρτυρία για τη λειτουργία του δελφινάριου στο Αττικό Πάρκο

Σας γράφω για να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου σχετικά με τη λειτουργία του δελφινάριου στο Αττικό Πάρκο στα Σπάτα.
Τα δελφινάρια όπως όλοι καταλαβαίνουμε, δεν μπορούν να προσφέρουν το χώρο, τα κοινωνικά δίκτυα και τις φυσικές συνθήκες που χρειάζονται τα ζώα, με αποτέλεσμα να υποφέρουν, να εξαντλούνται από τις συνθήκες αιχμαλωσίας και να πεθαίνουν πρόωρα.
Τα ποσοστά θνησιμότητας και η αφύσικη συμπεριφορά των αιχμάλωτων δελφινιών, αποδεικνύουν ότι η έλλειψη διέγερσης τους προκαλεί τρομερό στρες. Το κολύμπι αδιάκοπα σε κύκλους είναι μία μόνο ένδειξη της πλήξης και του ψυχολογικού άγχους. Οι επιστήμονες που μελετούν την υψηλή νοημοσύνη των δελφινιών, ισχυρίζονται ότι τα δελφίνια είναι τα δεύτερα πιο έξυπνα πλάσματα στον κόσμο μετά τον άνθρωπο, και θεωρούν ηθικά απαράδεκτο να τα φυλακίζουμε σε ψυχαγωγικά πάρκα.
Ζητάμε από την πολιτεία να παρέμβει ώστε να διακοπεί η λειτουργία του δελφινάριου και να σταματήσει η παραπλάνηση του κοινού σχετικά με την εκπαιδευτική και θεραπευτική του αξία, που σκοπό έχει να δικαιολογήσει την αιχμαλωσία των ζώων.
Η Dr Betsy Smith μία από τους ιδρυτές της δελφινοθεραπείας, δηλώνει: «Στο επίκεντρο όλων αυτών των προγραμμάτων θεραπείας είναι η εκμετάλλευση ευάλωτων ατόμων και ευάλωτων δελφινιών.»
Η Dr. Lori Marino επίσης αναφέρει ότι "δεν υπάρχει κανένα αδιάσειστο στοιχείο μέχρι σήμερα που να αποδεικνύει ότι οι ζωολογικοί κήποι και τα ενυδρεία προωθούν αλλαγή στάσης ή ότι εκπαιδεύουν τους επισκέπτες, παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο".
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας με σκοπό την άμεση διακοπή της λειτουργίας του.
Καλούμε επίσης την πολιτεία να επανεξετάσει τις επισκέψεις σχολείων σε τέτοια πάρκα και ζωολογικούς κήπους, καθώς αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κανένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η πλειοψηφία των ζώων σε αιχμαλωσία που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους παραστάσεις, προσφέρουν περισσότερο διασκέδαση στους θεατές και ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή, τη βιολογία, την οικολογία και τη διατήρηση των ζώων, εμφανίζοντάς τα σε αφύσικες συνθήκες να κάνουν κόλπα για το κοινό. Αντί να παρέχουν εκπαίδευση, τα προγράμματα αυτά διδάσκουν το κοινό ότι είναι αποδεκτό να κρατάμε άγρια ζώα σε αιχμαλωσία για τη δική μας διασκέδαση.


Με εκτίμηση