ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ανασχηματισμός

Τελικά θα βγάλουμε όλοι το καπέλο στον μικρό Αλέξη.
του Κωσταντίνου Σταθόπουλου*

Απέδειξε με την στάση του όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια πως όχι μόνο ήταν ο περισσότερο διαβασμένος, ο πιο καλός ο μαθητής, αλλά και πως έχει φοβερά αντανακλαστικά και μεγάλη ταχύτητα στο να εμπεδώνει και αφομοιώνει.
Όχι μόνο κατάφερε να πουλήσει την ελπίδα, όχι μόνο κατάφερε να φέρει τούμπα όλες τις προηγούμενες δικές του δεσμεύσεις, όχι μόνο αντικατέστησε το περήφανο όχι του Ελληνικού λαού με ένα αναξιοπρεπές και δουλικό ναι, αλλά με κινήσεις υψηλής στρατηγικής και αντιπερισπασμού, ξεπέρασε και τους πάτρωνές του παίρνοντας τη θέση τους.
[Πάτρωνας... Ο αυτοκράτορας παραχωρούσε ατομικά προνόμια -από αξιώματα και τιμές μέχρι οικονομική βοήθεια και το δικαίωμα του ρωμαίου πολίτη- σε όσους είχαν άμεση πρόσβαση στον ίδιο και ήταν αφοσιωμένοι, καθώς και σε μεγαλύτερες ομάδες όπως οι πληβείοι και ο στρατός. Ως ανταπόδοση απαιτούσε από εκείνους αφοσίωση στις υποχρεώσεις τους και ευγνωμοσύνη.]
Ένα παιδί που από τα νιάτα του, βοηθούντος του οικογενειακού και όχι μόνο....
περιβάλλοντος, ρουφούσε σαν σφουγγάρι τις παραστάσεις που έστηναν οι εκάστοτε πολιτικοοικονομικοί θίασοι της χώρας, κατάφερε τελικά να στήσει τον δικό του θίασο.
Επιβεβαιώνοντας λοιπόν τους καθηγητές του,(επανάληψη μήτηρ μαθήσεως),μπόρεσε να φτάσει την θεατρική τέχνη σε άλλα επίπεδα.
Σε αυτό τον βοήθησε και ένα άλλο προσόν.
Η ικανότητά του να κάνει πάντα τις καλύτερες επιλογές.
Είχε όμως, είναι η αλήθεια, την δυνατότητα να διαλέξει από πλήθος μεγάλων ταλέντων.
Ψεύτες-δωσίλογοι-προσκυνημένοι-φιλοχρήματοι-αριβίστες-νάρκισοι-μισάνθρωποι-προδότες-εγκληματίες-φασίστες-ανόητοι και ο κατάλογος δεν τελειώνει.
Κατάφερε λοιπόν να αποδομήσει ολοκληρωτικά,(εν μέρει το είχαν καταφέρει μόνοι τους),τις περισσότερες κοινωνικές τάξεις ,ιδεολογίες και επαγγέλματα στον δύσμοιρο τούτο τόπο.
Καθηγητές πανεπιστημίου, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, ιεράρχες, οικονομολόγοι, Αμεα, αθλητές, εφοπλιστές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις....
Έτσι εξηγείται και ο πόλεμος που δέχεται από τους υπόλοιπους δωσίλογους εντός και εκτός βουλής. Παρ' ότι έχουν υπογράψει ακριβώς τα ίδια, παρ' ότι έχουν όλοι τους παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία ,δεν μπορούν να χωνέψουν πως αυτό το κωλόπαιδο, αυτός ο καταληψίας τους ξεπέρασε και έγινε ο πλέον αγαπημένος των αφεντικών τους.
Δεν χρειάζεται λοιπόν περαιτέρω σχολιασμός του ανασχηματισμού .
Σε μία χώρα που κατέληξε να γεννά περισσότερους προδότες από φιλοσόφους, σε μια χώρα που σκότωσε τον δάσκαλο ,όπως έλεγε ο Λιαντίνης, πάντα θα βρίσκονται "πρόθυμοι ηλίθιοι", να τελειώσουν τη δουλειά.
Προσέξτε όμως καλά και να θυμάστε αυτό πάντα:
Ποτέ και σε κανέναν ανασχηματισμό δεν χώρεσε ούτε ένας ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

*Ο Κ. Σταθόπουλος είναι μέλος του ΕΠΑΜ

seisaxthia-epam.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ