ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Η NASA έστειλε ένα σήμα 13 δισ. μίλια στο Διάστημα και… πήρε απάντηση



Την ώρα που εμείς δεν βγάζουμε κάποιες φορές σήμα εδώ στη Γη, η NASA κατάφερε να στείλει έναν παλμό σε απροσμέτρητες αποστάσεις στο Υπερπέραν και να πάρει πράγματι απάντηση.
Δεν ήταν βέβαια η αρχή μιας νέας φιλίας με έναν εξωγήινο πολιτισμό, αλλά μια επικοινωνία με το Voyager 1, το μόνο ανθρώπινο δημιούργημα που έχει φτάσει τόσο μακριά στο Διάστημα, στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος.
Τόσο το Voyager 1 όσο και αδερφάκι του, Voyager 2, ταξιδεύουν στο Σύμπαν μεταφέροντας μια μικρή αμερικανική σημαία αλλά και το περιβόητο «Golden Record», μια κιβωτό της ανθρώπινης διαθήκης με ήχους και εικόνες.
Η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανησυχούσε για κάποιους προωθητήρες του Voyager 1, η λειτουργία των οποίων έχει φθίνει ανησυχητικά, και είπε να ρίξει μια ζαριά στα τυφλά. Να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους εφεδρικούς δηλαδή, στέλνοντας παλμούς επικοινωνίας σε κάτι που έχει να δουλέψει από το 1980.
Και στις αφιλόξενες μάλιστα συνθήκες του Διαστήματος. Και πήρε τελικά απάντηση, καθώς οι προωθητήρες ενεργοποιήθηκαν!


Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της NASA, η Suzanne Dodd, διευθύντρια της ομάδας του Voyager στο Jet Propulsion Laboratory, δήλωσε:
«Με αυτούς τους προωθητήρες που παραμένουν λειτουργικοί παρά τα 37 χρόνια τους χωρίς χρήση, μπορούμε να επεκτείνουμε τη ζωή του διαστημοπλοίου Voyager 1 για δύο με τρία χρόνια».
Η ομάδα του Voyager έστειλε το σήμα στις 28 Νοεμβρίου, λόγω της αβυσσαλέας απόστασης έπρεπε όμως να περιμένει την επομένη για να δει αν το πράγμα είχε δουλέψει.
Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο ουσιαστικά για… ενδοεπικοινωνία, το γεγονός ότι ένας παλμός στάλθηκε τόσο μακριά και έκανε το πράγμα να ξυπνήσει από ύπνο 37 ετών λογίστηκε θρίαμβος.
Και με όρους τεχνολογίας 1980…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ